Μερικές εκ των μεγαλύτερων ιστοσελίδων του κόσμου παρέμειναν «ανενεργές» για περίπου μια ώρα το μεσημέρι της Τρίτης. Κάτι που αποτελεί ένα αρκετά σπάνιο φαινόμενο, μιας και πρόκειται για sites που μεριμνούν για να είναι πάντα «on» air.

Μεταξύ άλλων οι χρήστες δεν μπορούσαν να περιηγηθούν σε sites όπως τα παρακάτω:

The Guardian, Financial Times, The New York Times, Le Monde, Bloomberg News, CNN και BBC. Πιο συγκεκριμένα, τέθηκαν λίγο μετά τις 13:00 ώρα Ελλάδος εκτός λειτουργίας σε όλο τον πλανήτη.

Ανάμεσα σε αυτές ήταν και ο ισότοπος λιανικών αγορών της Amazon.com Inc ο οποίος επίσης δεν λειτουργούσε. Η Amazon δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο.

Από εκεί και πέρα, περισσότεροι από 20 χιλ. χρήστες του Reddit ανέφεραν προβλήματα με την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, ενώ περισσότεροι από 2.000 χρήστες ανέφεραν προβλήματα με την Amazon, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης Downdetector.com.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο ιστότοπος του Λευκού Οίκου ήταν επίσης εκτός λειτουργίας, ενώ αυτός της βρετανικής κυβέρνησης, gov.uk, εμφάνιζε Error 503 Service Unavailable περίπου στις 13:20 ώρα Ελλάδας.

Ποια ήταν η αιτία του προβλήματος

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα techchrunch.com το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τη διακοπή λειτουργίας του Fastly. Πρόκειται για έναν πάροχο περιεχομένου ιστοσελίδων μέσω cloud σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας που μίλησε στο Financial Times.

Η σταδιακή επάνοδος των ιστοσελίδων ξεκίνησε να γίνεται λίγο πριν τις 14:00, ενώ η Fastly ανακοίνωσε ότι ερευνά «τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην απόδοση με τις υπηρεσίες μας CDN», όπως αναφέρει στον ιστότοπό της.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», πολλοί χρήστες διαμαρτυρήθηκαν για πρόβλημα πρόσβασης σε YouTube, Twitter, Reddit, Spotify, Twitch, Amazon και Paypal.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις