Οι υγειονομικές αρχές τις Γερμανίας με απόφαση που πήραν την Παρασκευή 18 Ιουνίου, εξαιρούν από σήμερα το Βέλγιο, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ελβετία και μέρη της Ισπανίας από τη λίστα της με τις επικίνδυνες περιοχές λόγω κορονοϊού!

Σύμφωνα με την εισήγηση από το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» που βασίζεται στις αποφάσεις του υπουργείου Εξωτερικών, ολόκληρη η Ελλάδα δεν θα περιλαμβάνεται από την Κυριακή στον κατάλογο με τις «περιοχές κινδύνου» λόγω του κορονοϊού. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν ήδη αφαιρεθεί από την κατηγορία «κινδύνου» οι περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου και το Άγιο Όρος.

Μαζί με την Ελλάδα, από τη λίστα αφαιρούνται σχεδόν ολόκληρη η Γαλλία, η Ελβετία και το Βέλγιο. Όσον αφορά την Ισπανία, η Καταλονία με την Βαρκελώνη, καθώς και η Κόστα Μπράβα και η Μαδρίτη δεν θα χαρακτηρίζονται ως περιοχές κινδύνου από την ερχόμενη Κυριακή.

Οι ηπιότεροι κανόνες θα ισχύουν μόνο για όσους ταξιδεύουν μέσω ξηράς. Όποιος φτάνει με αεροπλάνο στη χώρα θα συνεχίσει να πρέπει να παρουσιάσει αρνητικό τεστ, απόδειξη εμβολιασμού ή απόδειξη ανάρρωσης από τον ιό πριν από την αναχώρησή του.

Από την λίστα υψηλού κινδύνου βγήκαν επίσης η νότια Δανία, η Εσθονία, η Ιορδανία, η Λιθουανία, τρεις επαρχίες στην Ολλανδία, η Νορβηγία, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, αρκετές περιοχές στη Σλοβενία και τη Σάντα Λουτσ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις