Η κυβέρνηση Μπένετ στο Ισραήλ αποφάσισε να επαναφέρει τις μάσκες στους κλειστούς χώρους σχεδόν για όλους – και τους εμβολιασμένους – ενώ το μέτρο θα ισχύσει από σήμερα, Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021. Εξαιτίας της υψηλής μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα, είναι ενδεικτικό ότι την Πέμπτη, 24 Ιουνίου, για δεύτερη ημέρα, καταγράφηκαν περισσότερα από 100 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα.

«Λόγω μιας αύξησης στα κρούσματα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι «από το μεσημέρι (12:00 ώρα Ελλάδος) σήμερα, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, με εξαίρεση τα σπίτια».

Ήδη, στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπεν Γκουριόρ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας συνιστά τη χρήση μάσκας σε μεγάλες συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους, όπως οι εκδηλώσεις Υπερηφάνειας (Gay Pride) που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο.

Βάσει των νέων κανονισμών του υπουργείου Υγείας, ακόμη και εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν αναρρώσει από την covid-19 θα μπορούν να μπαίνουν σε καραντίνα έως και 14 ημέρες, αν οι Αρχές πιστεύουν ότι είχαν «στενή επαφή με κάποιον που έχει μολυνθεί από το επικίνδυνο αυτό παραλλαγμένο στέλεχος».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις