Ακόμη ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά, στην γειτονική Τουρκία και την πόλη Σόμα, κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας μιας καφετέριας, κατέγραψαν έναν 34χρονο άνδρα να επιτίθεται στην πρώην σύζυγό του, μπροστά μάλιστα στο μόλις τεσσάρων μηνών παιδί τους…

Στη διάρκεια τη συζήτησης, ο δράστης σηκώθηκε από τη θέση του και επιτέθηκε κατά της πρώην συζύγου του, με την οποία χώρισε πριν από τρεις μήνες, κρατώντας ένα σπασμένο ποτήρι στο χέρι. Η επίθεση έγινε δίπλα στο τεσσάρων μηνών παιδί τους. Όταν υπάλληλος και άλλοι πελάτες της καφετέριας έσπευσαν να ακινητοποιήσουν τον δράστη, αυτός τους επιτέθηκε για να τραπεί στη συνέχεια σε φυγή.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως αστυνομική δύναμη και ασθενοφόρο. Ο δράστης συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα. Στην Τουρκία εκτιμάται πως από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2020, δολοφονήθηκαν από τους συζύγους τους 312 γυναίκες. Ωστόσο ο πραγματικός αριθμός είναι άγνωστος καθότι η Τουρκία δεν δημοσιοποιεί επίσημα στοιχεία.

Το γεγονός ότι οι άνδρες που βιαιοπραγούν εναντίον των γυναικών τους μένουν ατιμώρητοι, μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες, ειδικά μετά την απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν να αποσυρθεί η χώρα από τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας που υπογράφηκε στην Κωνσταντινούπολη το 2011.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις