Στον εισαγγελέα του Μανχάταν παραδόθηκε ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου «Trump Organization», Άλεν Γουάισελμπεργκ καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες για φορολογικές παραβιάσεις. Παρά το γεγονός ότι η πολιτεία της Νέας Υόρκης αναμενόταν εντός της ημέρας να του απαγγείλει τις εν λόγω κατηγορίες, ο ίδιος ο Γουάισελμπεργκ αποφάσισε να πάει από μόνος του στο γραφείο του εισαγγελέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα, οι αρχές διεξάγουν εξονυχιστικές έρευνες για τον όμιλο ακινήτων του τέως προέδρου των ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να έχουν βρει μέχρι στιγμής κάτι αξιόποινο. Ο ίδιος ο Γουάισελμπεργκ κάνει λόγο για «κυνήγι μαγισσών» και αρνείται τις κατηγορίες.

Σε δήλωσή του στις αρχές της εβδομάδας, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για προκατειλημμένους εισαγγελείς και επέμεινε ότι οι ενέργειες της εταιρείας του δεν συνιστούν «κατά κανέναν τρόπο έγκλημα».

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας που η Αμερικανική δικαιοσύνη έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» στενό συνεργάτη του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα. Πρόσφατα, ο δικηγόρος του, Ρούντολφ Τζουλιάνι «μπήκε στον πάγο» από τον δικηγορικό σύλλογο της Νέας Υόρκης, μετά την θερμή υποστήριξή του στις ψευδείς αναφορές του Τραμπ περί εκλογικής νοθείας. Σύντομα αναμένεται να αποφανθεί αν θα σταματήσει για πάντα την μάχιμη δικηγορία ή αν θα επιστρέψει κανονικά στα καθήκοντά του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις