Ρωσικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εντόπισαν το σημείο στο οποίο ένα αεροπλάνο Antonov An-26 συνετρίβη στη θάλασσα, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, μετά την ανακοίνωση πως αγνοείται η τύχη ενός αεροπλάνου με 28 επιβαίνοντες που ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στη ρωσική άπω ανατολή.

Πλοία καταπλέουν στο σημείο της συντριβής, έκαναν γνωστό οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το RIA.

Το αεροπλάνο κατευθυνόταν στην κωμόπολη Παλάνα κοντά στην ακτή της Οχοτσκικής θάλασσας.

Σύμφωνα με την Dailymail, δεν είναι ακόμη σαφές πώς συντρίβεται το αεροπλάνο, καθώς η ορατότητα ήταν καλή εκείνη τη στιγμή με μόνο χαμηλούς νέφους και ελαφρούς ανέμους.

Οι διασώστες βρήκαν το αεροπλάνο αφού ανίχνευσαν ένα ραδιοφωνικό σήμα που προερχόταν από τον φάρο έκτακτης ανάγκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός μεταφορών Ανατόλι Μπάνικκοφ, δήλωσε: «[Το αεροπλάνο] έπρεπε να φτάσει στο αεροδρόμιο της Πάλανα στις 15:05 (τοπική ώρα).

«Το αεροπλάνο δεν έφτασε στην καθορισμένη ώρα.

“Σύμφωνα με ενημερωμένα στοιχεία, υπήρχαν 28 άτομα στο πλοίο … έξι μέλη του πληρώματος και 22 επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού που γεννήθηκε το 2014″.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισουστίν διέταξε μια ειδική επιτροπή να ανακαλύψει τι είχε συμβεί στο αεροπλάνο.

Η Ρωσία, κάποτε διαβόητη για αεροπορικά ατυχήματα, έχει βελτιώσει το ιστορικό ασφάλειας της εναέριας κυκλοφορίας τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, η κακή συντήρηση των αεροσκαφών και τα χαλαρά πρότυπα ασφάλειας εξακολουθούν να υφίστανται και η χώρα έχει δει πολλά θανατηφόρα αεροπορικά ατυχήματα τα τελευταία χρόνια.

Το τελευταίο μεγάλο αεροπορικό ατύχημα έλαβε χώρα τον Μάιο του 2019, όταν ένα Sukhoi Superjet που ανήκε στην αεροπορική εταιρεία αεροπορικής εταιρείας Aeroflot προσγειώθηκε και έπεσε φωτιά στον διάδρομο αεροδρομίου της Μόσχας, σκοτώνοντας 41 άτομα.

Η πτήση στη Ρωσία μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνη στις απομονωμένες περιοχές της απέραντης χώρας με δύσκολες καιρικές συνθήκες, όπως η Αρκτική και η Άπω Ανατολή.

Το εξαφανισμένο αεροπλάνο κατασκευάστηκε το 1982 και ανήκε στην Kamchatka Aviation Enterprise, ανέφεραν αξιωματούχοι των τοπικών μεταφορών. Έχει ένα έγκυρο πιστοποιητικό αξιοπλοΐας, είπαν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις