Η Τουρκία εντόπισε τρία κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα plus του νέου κορονοϊού σε τρεις επαρχίες, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι 284 κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα εντοπίστηκαν σε 30 επαρχίες.

Ορισμένοι επιστήμονες δηλώνουν ότι το στέλεχος Δέλτα plus μπορεί να είναι ακόμη πιο μεταδοτικό, σύμφωνα με το Reuters.

Η Τουρκία, η οποία χαλάρωσε τους περισσότερους περιορισμούς την 1η Ιουλίου, έχει καταγράψει συνολικά σχεδόν 5,5 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορονοϊού και περίπου 50.000 θανάτους από την COVID-19. Το πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού έχει ενταθεί και υπολογίζεται ότι χορηγούνται περισσότερες από ένα εκατομμύριο δόσεις καθημερινά.

«Η Δέλτα plus εντοπίστηκε σε τρεις ανθρώπους σε τρεις ξεχωριστές επαρχίες, συμπεριλαμβανομένου ενός στην Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά σε δημοσιογράφους έπειτα από υπουργικό συμβούλιο. «Οι άνθρωποι αυτοί είναι σε καλή κατάσταση», πρόσθεσε.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Τουρκίας άρχισε τον Ιανουάριο με δόσεις του εμβολίου της κινεζικής Sinovac ενώ έκτοτε χορηγούνται επίσης αυτά των Pfizer/BioNTech και το ρωσικό Sputnik V.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις