Απάντηση στο Νίκο Δένδια από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter σχετικά με το αυτό-αποκαλούμενο ισλαμικό κράτος και τις αιτιάσεις για στήριξή του από την Τουρκία έδωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Τανζού Μπιλγκίτς.

Επιπλέον κατηγόρησε την Ελλάδα ότι για πολιτικούς λόγους προσπαθεί να αποκρύψει το ρόλο της Τουρκίας στην καταπολέμηση του ISIS.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος αποκαλεί την Ελλάδα «καταφύγιο τρομοκρατών» και χαρακτηρίζει «επαίσχυντη» τη στάση της:

«Η Τουρκία είναι το μόνο μέλος του ΝΑΤΟ που πολέμησε με το στρατό του στο πεδίο ενάντια στον ISIS και καθάρισε περισσότερα από 8200 km² στη Συρία. Επίσης ήταν συν-επικεφαλής της #FTFWG και συνέβαλε ενεργά στην πρόληψη των κινήσεων FTF.

Πρόσφατες αβάσιμες δηλώσεις που στοχεύουν στην απόκρυψη του ρόλου της Τουρκίας κατά του ISIS πηγάζουν από πολιτικά κίνητρα. Η Ελλάδα η ίδια είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για τρομοκρατικές οργανώσεις με ένα επαίσχυντο ιστορικό. Η επαναλαμβανόμενη συκοφαντία της Τουρκικής Σημαίας από τη Σημαία της Ελλάδας είναι ένα σημάδι ανασφάλειας και του βάρους της ενοχής της».

Υπενθυμίζεται ότι σε παρέμβασή του στην πρόσφατη Υπουργική συνάντηση της Παγκόσμιας Συμμαχίας εναντίον του “Ισλαμικού κράτους” στη Ρώμη, ο έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τόνισε καταρχήν ότι αν και το “Ισλαμικό κράτος” έχει χάσει σημαντικά εδάφη στην Συρία και στην Τουρκία, συνεχίζει να έχει πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους που του επιτρέπουν να συνεχίσει τις τρομοκρατικές ενέργειες.

Εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Αφρική και παράλληλα τόνισε ότι οι θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες στην Μέση Ανατολή αποτελούν βασικούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις