Η ομάδα των ενόπλων που διέπραξε τη δολοφονία του Αϊτινού προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ, αποτελείτο από 26 πολίτες της Κολομβίας και δύο πολίτες των ΗΠΑ με αϊτινή καταγωγή, δήλωσε την Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2021, ο αρχηγός της Αστυνομίας της χώρας της Καραϊβικής. «Επρόκειτο για ομάδα αποτελούμενη από 28 επιτιθέμενους, ανάμεσά τους 26 Κολομβιανούς, που διεξήγαγε την επιχείρηση για να δολοφονήσει τον πρόεδρο», είπε ο Λεόν Σαρλ, ο γενικός διευθυντής της Αστυνομίας της Αϊτής.

Διευκρίνισε ότι δύο Αμερικανοί και 15 Κολομβιανοί έχουν συλληφθεί, τρεις Κολομβιανοί σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ συνεχίζουν ακόμη να διαφεύγουν.

Τουλάχιστον οι έξι από τους φερόμενους ως μισθοφόρους που οι Αρχές της Αϊτής κατηγορούν πως ενεπλάκησαν στη δολοφονία του προέδρου της χώρας, είναι πρώην μέλη των ένοπλων δυνάμεων της Κολομβίας, ανακοίνωσε ο Κολομβιανός υπουργός Άμυνας, Ντιέγο Μολάνο.

«Κατά τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για Κολομβιανούς πολίτες, πρώην μέλη του στρατού. Δώσαμε οδηγίες (…) στην Αστυνομία και στο στρατό να συνεργαστούν άμεσα στη διεξαγωγή αυτής της έρευνας για να εξακριβωθούν τα γεγονότα», ανέφερε ο κ. Μολάνο στη διάρκεια βίντεο το οποίο διανεμήθηκε σε μέσα ενημέρωσης από τις υπηρεσίες του.

Ο δολοφονηθείς πρόεδρος της Αϊτής

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις