Το κεντροδεξιό κόμμα GERB του πρώην πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ κέρδισε το 23,9% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, Κυριακή, στη Βουλγαρία, έδειξαν σήμερα τα δεδομένα από την κεντρική εκλογική επιτροπή, με καταμετρημένο το 95% των ψήφων.

Το νέο αντισυστημικό κόμμα Υπάρχει Τέτοιος Λαός (ΙΤΝ) υπό τον τηλεπαρουσιαστή και τραγουδιστή Σλάβι Τριφόνοφ ήρθε με μικρή διαφορά δεύτερο με 23,7% σ’ αυτές τις δεύτερες εκλογές που διεξάγονται στη Βουλγαρία μέσα σε διάστημα τριών μηνών, σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα της κεντρικής εκλογικής επιτροπής.

Ακόμη, όμως, και αν τα επίσημα αποτελέσματα φέρουν το GERB στην πρώτη θέση, θεωρείται απίθανο να μπορέσει να σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό για να αντικαταστήσει τη μεταβατική κυβέρνηση που διορίσθηκε μετά τις εκλογές του Απριλίου, από τις οποίες δεν κατέστη δυνατό να σχηματισθεί κυβέρνηση.

Το GERB κέρδισε τις εκλογές της 4ης Απριλίου με 26% των ψήφων, αλλά δεν μπόρεσε να βρει εταίρους για να σχηματίσει κυβέρνηση συμμαχίας. Το ITN από πλευράς του, που έλαβε το 17,6%, δεν ήθελε να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις