Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στα Κατεχόμενα και οι «τρεις δηλώσεις-έκπληξη» στις οποίες αναμένεται να προβεί, έχουν αναδειχθεί σε κύρια ατζέντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελλάδας και των Ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες τις «αναμένουν με προσοχή», αναφέρει ρεπορτάζ της τουρκικής υπηρεσίας του BBC.

Σύμφωνα με το BBC, οι «τρεις δηλώσεις-έκπληξη» αφορούν στα εξής: «στην πιθανότητα ανακοίνωσης εύρεσης φυσικού αερίου στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, της αλλαγής του καθεστώτος της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων και της εγκατάστασης μόνιμης στρατιωτικής βάσης στη νήσο στην περιοχή Λευκόνοικο».

Ανεβαίνει η Ακσενέρ στις προτιμήσεις

Την ίδια στιγμή, η Μεράλ Ακσενέρ φαίνεται να καρπώνεται, εν μέρει, τη δυσαρέσκεια που επικρατεί στην Τουρκία κατά του Ερντογάν λόγω και της οικονομικής κρίσης στη χώρα. Συγκεκριμένα, yo ακροδεξιό Καλό Κόμμα της Ακσενέρ αποτελεί τη δεύτερη δημοφιλέστερη επιλογή από τους Τούρκους ψηφοφόρους, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Metropoll.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ρωτήθηκαν ποιο κόμμα θα ψήφιζαν σε περίπτωση που δεν μπορούσαν να ψηφίσουν για το δικό τους κόμμα για κάποιο λόγο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το Καλό Κόμμα πρωτοστατεί με 13,7% και φέρεται να είναι το πρώτο επιλαχόν κόμμα.

Σύμφωνα με την έρευνα επίσης, το 34,7% των ψηφοφόρων του CHP ανέφεραν ότι θα ψήφιζαν το Καλό Κόμμα, ενώ ένα άλλο 25,7% το φιλο-κουρδικό Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP).

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι οι ψηφοφόροι του AKP και του MHP ανέφεραν ο ένας τον άλλον ως δεύτερη προτιμώμενη επιλογή τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις