Σε «πανδημία των ανεμβολίαστων» εξελίσσεται το ξέσπασμα κορονοϊού στις ΗΠΑ, αναφέρει χαρακτηριστικά η επικεφαλής των Αμερικανικών Κέντρων Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), καθώς επιβαρύνεται η επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Kατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Λευκού Οίκου, η Δρ Ροσέλ Βαλένσκι ανέφερε ότι τα κρούσματα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 70% την τελευταία εβδομάδα, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν κατά 36%, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 26%. Σχεδόν όλες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι θάνατοι, όπως μεταδίδει το AP, είναι μεταξύ των μη εμβολιασμένων.

Ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την υγειονομική κρίση, κ. Τζεφ Ζιντς, επανέλαβε ότι η πανδημία πλέον «απειλεί κατά κύριο λόγο τους ανεμβολίαστους». Οπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένει ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες εξαιτίας της εξάπλωσης της Covid σε κοινότητες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Σημειώνεται ότι τέσσερις Πολιτείες αντιπροσώπευαν το 40% των νέων κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα, με μία στις πέντε μολύνσεις να προέρχονται από τη Φλόριντα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις