Άνοιξε ξανά για το κοινό, μετά από 260 ημέρες, ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι. Το εμβληματικό μνημείο της Πόλης του Φωτός, που παρέμεινε κλειστό για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού άνοιξε ξανά τις πύλες του για επισκέπτες. Ο Πύργος του Άιφελ θα μπορεί να υποδέχεται 13.000 άτομα ημερησίως, σχεδόν τον μισό αριθμό επισκεπτών απ’ ότι συνήθως.

Από την 1η Ιουνίου 2021, όταν ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, έχουν πουληθεί 70.000 εισιτήρια. Η περίοδος των 9 μηνών που το σήμα- κατατεθέν της γαλλικής πρωτεύουσας ήταν κλειστό, ήταν η μεγαλύτερη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για την είσοδο στον Πύργο του Άιφελ, βέβαια, οι επισκέπτες θα χρειάζεται να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ για covid συμβαδίζοντας έτσι με τα πρόσφατα μέτρα που επέβαλε η γαλλική κυβέρνηση. «Προφανώς είναι μια επιπρόσθετη λειτουργική επιπλοκή, αλλά είναι διαχειρίσιμη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της διαχειρίστριας εταιρείας Sete, Ζαν-Φρανσουά Μαρτέν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις