Τα νέα που έρχονται από τη Βρετανία είναι καλά. Η ανοσία του πληθυσμού βρίσκεται στο 87% ενώ τα κρούσματα στη χώρα παρουσιάζουν και εκείνα μείωση.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πανεπιστημίου του Λονδίνου UCL, τα κρούσματα του τρίτου κύματος μειώνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες για έβδομη συνεχόμενη ημέρα. «Αν δε συμβεί κάτι πραγματικά απρόσμενο, τότε αυτή η πανδημία έχει στην ουσία τελειώσει για το Ηνωμένο Βασίλειο. Θεωρώ ότι δε θα δούμε μια μεγάλη αύξηση αυτόν το χειμώνα ή σοβαρά επίπεδα θανάτων», δήλωσε στην Telegraph ο Δρ Ντέιβιντ Μάθιους, ιολόγος και ειδικός στους κορονοϊούς από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ.

Και συνέχισε: «Υποψιάζομαι ότι δεν θα δούμε μια σημαντική έξαρση αυτό το χειμώνα, ούτε μεγάλο αριθμό θανάτων. Όσο περισσότερο κλείσουμε το χάσμα με το τελευταίο 10% που δεν έχει κάνει το εμβόλιο, τόσο καλύτερα θα είμαστε. Όλοι θα κολλήσουν τελικά τον ιό και θα είναι πολύ καλύτερο να είναι εμβολιασμένοι».

Και όλα αυτά τη στιγμή που ενώ υπάρχει πλέον καμπύλη στα κρούσματα, λίγο καιρό πριν όλα έδειχναν ότι αυτά θα φτάσουν τα 100.000 τη μέρα και ότι η Βρετανία θα χρειαστεί να λάβει νέα επιπρόσθετα μέτρα το φθινόπωρο.

Πάντως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, τα ποσοστά μόλυνσης μειώνονται σε κάθε ηλικιακή ομάδα στην Αγγλία – και ιδίως μεταξύ των ατόμων κάτω των 30 ετών.

Οι επιστήμονες έχουν μείνει έκπληκτοι με την πτώση των κρουσμάτων που έρχεται σε αντίθεση με τις προβλέψεις τους, αλλά πιστεύουν ότι για αυτό μπορεί να ευθύνονται τα κλειστά σχολεία και το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν διαγνωστικά τεστ πριν φύγουν για τις διακοπές τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις