Αναφορές για πυρά εναντίον ιταλικού μεταγωγικού αεροσκάφους την ώρα που απογειωνόταν από το αεροδρόμιο της Καμπούλ έκανε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της γειτονικής χώρας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αεροπλάνο δεν υπέστη ζημιές.

Ιταλός δημοσιογράφος που επέβαινε στην πτήση δήλωσε στο Sky 24 TG πως το αεροσκάφος μετέφερε σχεδόν 100 Αφγανούς πολίτες όταν δέχθηκε πυρά μερικά λεπτά μετά την απογείωσή του.

Οι ιταλικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι τα πυρά δεν είχαν στόχο το ιταλικό αεροσκάφος στην Καμπούλ αλλά μάλλον στόχος ήταν να διαλυθεί το πλήθος κοντά στο αεροδρόμιο, δήλωσε κυβερνητική πηγή.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο του Αμερικανικού Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, υπήρξε έκρηξη έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ. Ωστόσο όπως γράφει, δεν είναι ξεκάθαρο αν υπάρχουν θύματα αυτή την ώρα. Ο ίδιος αναφέρει πως θα υπάρξουν επιπρόσθετες λεπτομέρειες όταν θα είναι δυνατόν.

Μάλιστα, σύμφωνα με Αμερικανό Αξιωματούχο ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, η έκρηξη οφείλεται σε καμικάζι αυτοκτονίας. Την ίδια πληροφορία αναφέρουν και οι δημοσιογράφοι της Guardian αλλά και του FOX News, χωρίς όμως να την έχουν επιβεβαιώσει.

Το δίκτυο Al Jazzera ήδη κάνει λίγο για τουλάχιστον 15 τραυματίες για τουλάχιστον 11 νεκρούς.

Δείτε τις φωτογραφίες από το αιματηρό συμβάν

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις