Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας του προέδρου της Αϊτής, Ζοβενέλ Μοΐζ, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στην προεδρική κατοικία στις 7 Ιουλίου.

Ο ανακριτής που ερευνά την υπόθεση στο Πορτ-ο-Πρενς ζήτησε σήμερα την απαγγελία κατηγοριών προς τον πρωθυπουργό της χώρας, Αριέλ Ανρί, καθώς ο τελευταίος φαίνεται να επικοινώνησε τηλεφωνικά με έναν από τους βασικούς υπόπτους της δολοφονίας.

Ο Μπεντ-Φορντ Κλοντ, ο ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση διέταξε επίσης την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Ανρί προβάλλοντας την «σοβαρότητα των στοιχείων που ήρθαν στο φως».

Τρυγμοί στην πολιτική ζωή της Αΐτης μετά τη δολοφονία Μοΐζ

Ο πρόεδρος Μοΐζ δολοφονήθηκε από ομάδα ενόπλων που εισέβαλε στο σπίτι του. Σύμφωνα με τον μεταβατικό πρωθυπουργό Κλοντ Ζοζέφ, οι δράστες ήταν «ξένοι που μίλαγαν αγγλικά και ισπανικά».

Οι αϊτινές Αρχές έχουν συλλάβει πρώην μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας, οι οποίοι φέρονται να είχαν προσληφθεί από ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας με έδρα το Μαϊάμι.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, 20 μέρες μετά την δολοφονία του προέδρου Μοΐζ, ο Ζαν Λαγκέλ Σιβίλ, που τέθηκε αρχικά σε απομόνωση, βρίσκεται πλέον πίσω από τα σίδερα φυλακής στη Ντελμά, κοινότητα που γειτονεύει με το Πορτ-ο-Πρενς.

Φέρεται να ενέχεται στη συνωμοσία που οδήγησε στη δολοφονία του Ζοβενέλ Μοΐζ, ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά βαριά οπλισμένης ομάδας, μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις