Γερμανικές εκλογές: Σημερινό δημοσίευμα του «Focus-Online» αναφέρει πως  Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφέρουν στους Πράσινους (Die Gruenen) το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας εάν με την προσφορά αυτή μπορεί να αποτραπεί μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD).

Ως πιθανή να προταθεί για το ανώτατο αξίωμα θεωρείται η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρντ. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα του περιοδικού, το οποίο επικαλείται «καλά πληροφορημένους κύκλους των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) θα ήταν πρόθυμο να υποστηρίξει και αυτό την πολιτικό των Πράσινων προκειμένου να επιτευχθεί η συγκρότηση κυβέρνησης «Τζαμάικα».

Η λεγόμενη συμμαχία «Τζαμάικα» που θα αποτελείτο από Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές, Φιλελεύθερους και Πράσινους είναι αυτή τη στιγμή η μόνη ρεαλιστική επιλογή για να γίνει ο Άρμιν Λάσετ καγκελάριος, βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί στις 22 Φεβρουαρίου 2022. Ο νυν Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, του οποίου η ιδιότητα ως μέλους του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) έχει ανασταλεί προς το παρόν, προβαίνοντας σε μια ασυνήθιστη ενέργεια, δήλωσε πάντως στα τέλη Μαΐου ότι θα ήθελε να είναι και πάλι υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας.

Γερμανικές εκλογές: Τι αναφέρει η τελευταία δημοσκόπηση

Mειώνεται αισθητά η διαφορά Σοσιαλδημοκρατών – Χριστιανοδημοκρατών ενώ πλησιάζουν οι ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

*Τα τελευταία νέα γύρω από την πολιτική.

Δημοσκόπηση που διεξήχθη από το ινστιτούτο «Insa» για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild» δείχνει ότι καθώς πλησιάζει η ώρα της κάλπης -26 Σεπτεμβρίου – η Χριστιανική Ένωση (CDU- CSU) «τσίμπησε» ποσοστά σκαρφαλώνοντας στο 22% ενώ το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) παραμένει στην πρώτη θέση με ποσοστό 25%.

Το κόμμα με υποψήφιο για την Καγκελαρία τον Όλαφ Σολτς εμφανίζεται μόλις τρεις μονάδες μπροστά από την Χριστιανική Ένωση, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild» με το περιοδικό «Focus» να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανατροπής το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τα άλλα κόμματα, δεν παρατηρούνται μεγάλες αλλαγές.

Το κόμμα των Πρασίνων (Die Gruene) παραμένει στην τρίτη θέση με ποσοστό 15%. Ακολουθούν το κόμμα των «Ελεύθερων Δημοκρατών» (FDP) με ποσοστό 12%, το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία»(AfD) με 11% και το κόμμα της Αριστεράς «Die Linke» 6,5%.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις