Εκνευρισμό δημιουργεί στην Τουρκία ο διορισμός του νέου πρέσβη των ΗΠΑ Τζεφ Φλέικ στην Άγκυρα ο οποίος στην παρουσία του κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας προς έγκριση του διορισμού του, έκανε ξεκάθαρες προς την τουρκική κυβέρνηση για τις αμερικανικές προθέσεις.

Ο υποψήφιος Αμερικανός πρέσβης δήλωσε ξεκάθαρα πως εάν η Τουρκία αγοράσει ρωσικά όπλα στο μέλλον ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόσθετες κυρώσεις, υπερασπίστηκε τη γενοκτονία των Αρμενίων, ενώ δήλωσε πως ο Ερντογάν είναι «καταπιεστικός και δεν ταιριάζει με το ΝΑΤΟ».

«Η σχέση μας με την Τουρκία αντιμετωπίζει βαθιές προκλήσεις. Η Τουρκία επέλεξε να αγοράσει και να δοκιμάσει το ρωσικό σύστημα S-400. Αυτή η ενέργεια ήταν αντίθετη με τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν όλοι οι σύμμαχοι στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ 2016 και δικαίως προκάλεσε την απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35 και την επιβολή κυρώσεων CAATSA. Θα επαναλαμβάνω συνεχώς ότι η οδός για την απομάκρυνση των κυρώσεων αυτών είναι η απομάκρυνση των S-400. Προειδοποιώ επίσης πώς η αγορά στο μέλλον ρωσικών όπλων εμπεριέχει το ρίσκο περισσότερων κυρώσεων» δήλωσε συγκεκριμένα ο Φλέικ, για την αγορά ρωσικών οπλικών συστημάτων από την Τουρκία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις