Κατεχόμενα Ερσάν Σανέρ: «Σεισμό» έχει προκαλέσει ένα ροζ βίντεο με πρωταγωνιστή τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους. Μάλιστα, σύμφωνα με τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, ο Σανέρ αναμένεται να ανακοινώσει την απόσυρσή του από την πολιτική.

Anadolu

Το επίμαχο βίντεο

Το βίντεο με πρωταγωνιστή τον Σανέρ δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Τρίτης 19 Οκτωβρίου στα social media, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση και πλήθος αντιδράσεων, τόσο στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, όσο και στο κόμμα του οποίου ηγείται, του UBP.

Όπως μεταδίδει το sigmalive.gr, ο Σανέρ δέχθηκε μεγάλη πίεση για παραίτηση από τη θέση του προέδρου του κόμματος, ενώ παράλληλα δέχεται πιέσεις για να αποσυρθεί από τη θέση του «πρωθυπουργού» προκειμένου να αποφευχθεί η νομική και πολιτική κρίση.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο λεγόμενος πρωθυπουργός, Ερσάν Σάνερ, αποφάσισε να παραιτηθεί από όλα τα καθήκοντά του στο «Κόμμα Εθνικής Ενότητας» και να αποσυρθεί από την πολιτική, μετά το σκάνδαλο.

Αναφέρεται ότι φημολογείται πως θα ορισθεί «πληρεξούσιος πρωθυπουργός» στη θέση του Ερσάν Σανέρ, είτε ο Ναζίμ Τσαβούσογλου «υπουργός Γεωργίας» είτε ο Ουνάλ Ουστέλ, «υπουργός Υγείας».

Επίσης, τα καθήκοντα του προέδρου του ΚΕΕ θα αναλάβει άλλος, όπως σημειώνεται, ώστε να υπάρξει ομαλότητα στο κόμμα μέχρι το εκλογικό του συνέδριο, μέσω του οποίου την προεδρία διεκδικούν πολλοί υποψήφιοι.

Στιγμιότυπο από το βίντεο

Κατεχόμενα Ερσάν Σανέρ: Το βίντεο κυκλοφόρησε μέσω μηνυμάτων

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω βίντεο δεν έχει ανέβει σε ανοικτή πρόσβαση σε κανένα κοινωνικό δίκτυο λόγω του περιεχομένου του. Κυκλοφόρησε όμως ευρέως μέσω μηνυμάτων μεταξύ προσωπικών λογαριασμών σε όλα τα δίκτυα επικοινωνίας.

Στην ύπαρξη οπτικοακουστικού υλικού με πρωταγωνιστή τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους, Ερσάν Σανέρ, είχε αναφερθεί σε thread στο Twitter ο Τούρκος δημοσιογράφος Ερκ Ατζιαρέρ ο οποίος κάνει αναφορά και στον επιχειρηματία, Χαλί Φαλγιαλί στα κατεχόμενα, που φέρεται να είχε στην κατοχή του ροζ βίντεο με γραφειοκράτες και πολιτικούς στα κατεχόμενα και αυτά πέρασαν στην κατοχή του Τούρκου αρχιμαφιόζου, Σεντάτ Πεκέρ.

Ο Πεκέρ εδώ και καιρό δημοσιοποιεί στοιχεία εναντίον υπουργών της κυβέρνησης Ερντογάν στην Τουρκία ενώ είχε αναφερθεί στο παρελθόν και σε υποθέσεις που αφορούν παράνομες δραστηριότητες στα κατεχόμενα.

Είχε προηγηθεί προ ημερών η παραίτηση της κυβέρνησης του ψευδοκράτους, με τον Σανέρ να επικαλείται για την παραίτηση το πρόβλημα απαρτίας στη «Βουλή», οι εξελίξεις εντός των δύο εκ των τριών κομμάτων της «συγκυβέρνησης» και κάποια προβλήματα που προέκυψαν εντός της «κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις