Τον Καστρίτ Ρετζάπι βουλευτή του κόμματο Besa αναζητούν τα στελέχη της αντιπολίτευσης στα Σκόπια από το μεσημέρι που ξεκίνησε η συνεδρίαση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Ζάεφ.

Πιο συγκεκριμένα εντός της αίθουσας βρίσκονται μόνον οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δύο εκ των οποίων μάλιστα με ειδικές στολές «αστροναύτη» λόγω του ότι έχουν κορονοϊό. Οι παρόντες βουλευτές είναι 60 ακριβώς οι μισοί της δύναμης του κοινοβουλίου των 120 εδρών, ενώ την πρόταση μομφής την Δευτέρα έχουν υπογράψει 61.

Απών είναι ο Αλβανόφωνος βουλευτής Ρετζάπι, για τον οποίον μάλιστα ο επικεφαλής του κόμματος BESA, σύμφωνα με ΜΜΕ της Βόρειας Μακεδονίας, φέρεται να είχε απευθυνθεί στην αστυνομία καθώς από χθες το βράδυ δεν είχαν επικοινωνία.

Αργά το απόγευμα ο «αγνοούμενος» βουλευτής ανήρτησε βιντεομήνυμα στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας: «Είμαι υγιής και καλά. Είμαι ασφαλής στην σωστή πλευρά, του αλβανικού λαού κι όσων πολιτών θέλουν ειρήνη, σταθερότητα και δημοκρατία. Είμαι με την Ε.Ε το ΝΑΤΟ, όχι του αντι-Αλβανούς.

Σας το λέω με καθαρή συνείδηση, ότι όταν ξεπεράσω τους κινδύνους και τις απειλές από κάποια μέλη του κόμματός μου, θα απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις των ΜΜΕ. Μέχρι τότε αφήστε την ελευθερία και την δημοκρατία να ζήσουν. Ζήτω οι Αλβανοί, οι Μακεδόνες και όλοι οι άλλοι πολίτες της Μακεδονίας»

Πριν το μήνυμα ο Κριστιάν Μιτσικόσκι, Πρόεδρος του VMRO, είχε δηλώσει «πως τα όσα συμβαίνουν είναι ντροπή για την δημοκρατία» και πως «υπάρχει περιθώριο μέχρι τα μεσάνυκτα να εμφανιστεί στο κοινοβούλιο ο Ρετζάπι».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις