ΓαλλίαEνα βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και στο οποίο δύο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης διακρίνονται να ανταλλάσσουν χειραψία, χωρίς να φορούν μάσκα, με τοπικούς αξιωματούχους, έχει προκαλέσει σάλο στη Γαλλία, εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Μετά τα επικριτικά σχόλια που δέχτηκαν, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κάλυψε πλήρως τον πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ και τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν. «Είμαστε όλοι μας άνθρωποι» και «κατά καιρούς μπορεί να υπάρξει κάποια στιγμή απροσεξίας», είπε ο Γκαμπριέλ Ατάλ μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Ατάλ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση «προφανώς προσέχει πολύ» να τηρούνται τα μέτρα. Εδώ και αρκετές ημέρες, πολλοί πολιτικοί διαμαρτύρονται ότι έχουν χαλαρώσει τα μέτρα σε ό,τι αφορά την τήρηση των αποστάσεων, σε μια περίοδο που η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με το πέμπτο κύμα της πανδημίας.

Σήμερα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν 20.294 νέα κρούσματα της Covid-19. Είναι η πρώτη φορά από τις 25 Αυγούστου που τα κρούσματα ξεπερνούν τα 20.000 μέσα σε μία ημέρα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις