Ισραήλ: Με χαμόγελα, αλλά και κάποια δάκρυα, από κάποια πιο φοβισμένα παιδιά, ξεκίνησε η διαδικασία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στη Ισραήλ, στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών.

Η χώρα ξεκίνησε την εκστρατεία, όντας μιας από τις πρώτες χώρες στον κόσμο, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, που μειώνει την ηλικία πρόσβασης στο παρασκεύασμα, προκειμένου να καταστείλει την πανδημία.

Η ισραηλινή κυβέρνηση προέβλεπε να ξεκινήσει σήμερα η εκστρατεία εμβολιασμού με την ελπίδα να αποτρέψει ένα ενδεχόμενο πέμπτο κύμα μολύνσεων, όμως από χθες βράδυ άρχισαν ήδη να χορηγούνται δόσεις στα μικρότερα παιδιά, σύμφωνα με ομάδα του AFP που βρέθηκε σε μια κλινική του Τελ Αβίβ.

«Ο άνδρας μου και εγώ είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που είμαστε παρόντες στην έναρξη του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών», δήλωσε ο Κάτι Μπαρ Σαλόμ, μία 47χρονη μητέρα, την ώρα που το υγειονομικό προσωπικό χορηγούσε δόσεις εμβολίων της Pfizer σε παιδιά, μερικά από τα οποία φοβούνταν τη βελόνα.

«Ξέρουμε πως πρέπει να περάσει με το εμβόλιο προκειμένου να επιστρέψουμε στους φυσιολογικούς ρυθμούς», προσέθεσε η κ. Σαλόμ, λέγοντας ότι θέλει να αποφύγει νέες καραντίνες και να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο μετάδοσης στο σχολείο, εστία πολλών μολύνσεων τις τελευταίες ημέρες στο Ισραήλ, μια χώρα, η οποία ωστόσο εξήλθε από το τέταρτο κύμα μολύνσεων.

«Είναι φυσιολογικό να διστάζουμε (να εμβολιάσουμε το παιδί μας), δεν είναι μια εύκολη απόφαση (…) όμως αφού είδαμε τα στοιχεία και διαβάσαμε τις πληροφορίες για τα εκατομμύρια παιδιά που εμβολιάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες πήραμε την απόφαση να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας», δήλωσε στην ίδια κλινική η Χέλι Νάβε, μια άλλη μητέρα.

Ο γιος του πρωθυπουργού έδωσε το παράδειγμα

Ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ συνόδευσε σήμερα τον 9χρονο γιο του, Νταβίντ, προκειμένου να εμβολιαστεί στη Χερτσλιγιά, κοντά στο Τελ Αβίβ, και κάλεσε τους Ισραηλινούς γονείς να κάνουν το ίδιο. «Ο εμβολιασμός των παιδιών τα προστατεύει και προστατεύει τους γονείς τους», ανέφερε σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του.


Το εβραϊκό κράτος ήταν μία από τις πρώτες χώρες που ξεκίνησε, τον Δεκέμβριο του 2020, μια τεράστια εκστρατεία εμβολιασμού χάρη σε μια συμφωνία με τον φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer που του υποσχέθηκε γρήγορη πρόσβαση σε εκατομμύρια δόσεις εμβολίων με αντάλλαγμα δεδομένα για τα αποτελέσματα του εμβολίου σε μεγάλη κλίμακα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις