ΛευκορωσίαΤο Ιράκ ανακοίνωσε ότι θα οργανώσει δύο νέες πτήσεις επαναπατρισμού των μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα μεταξύ Λευκορωσίας και Πολωνίας, μία εβδομάδα μετά την επιστροφή περίπου 400 ανθρώπων, κυρίως Κούρδων του Ιράκ.

Το υπουργείο Μεταφορών οργάνωσε δύο έκτακτες πτήσεις για απόψε το βράδυ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα δύο αεροσκάφη αναχώρησαν από το διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης με προορισμό το Μινσκ.

Δεν διευκρινίστηκε πόσοι μετανάστες θα επαναπατριστούν με αυτές τις πτήσεις.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των αρχών του Ιρακινού Κουρδιστάν είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ένα αεροπλάνο που θα μεταφέρει 185 ανθρώπους αναμένεται να προσγειωθεί μετά τα μεσάνυχτα στην πόλη Αρμπίλ και κατόπιν θα συνεχίσει για τη Βαγδάτη. Το ίδιο δρομολόγιο είχε ακολουθήσει την περασμένη εβδομάδα η πτήση του εθνικού αερομεταφορέα του Ιράκ, της Iraqi Airways.

Χιλιάδες «στιβαγμένοι» στα σύνορα Λευκορωσίας – Πολωνίας
Από την αρχή της κρίσης, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να περάσουν στη δυτική Ευρώπη. Πολλοί, μεταξύ των οποίων και Κούρδοι του Ιράκ, έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή αυτήν, ξοδεύοντας όλες τις οικονομίες τους. Τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν πεθάνει και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Το Μινσκ δήλωσε τη Δευτέρα πως θα εντατικοποιηθούν οι πτήσεις επαναπατρισμού από τη χώρα, καθώς διαφαίνεται πως αποκλιμακώνεται η προσφυγική κρίση στα σύνορα με την Πολωνία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις