Τη νέα «κανονικότητα» περιέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους, σχετικά με τις συνθήκες που διαμορφώνονται από την πανδημία και τη μετάλλαξη Όμικρον.

Ο κ. Μπάιντεν τόνισε ότι δεν θα υπάρξει ξανά Lockdown εφόσον εμβολιαστούν όλοι και κάνουν και τις ενισχυτικές δόσεις, εφόσον τηρηθούν τα μέτρα προστασίας και επεκταθεί η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Στην επίσημη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως «η καλύτερη προστασία και για τη μετάλλαξη Όμικρον είναι αυτό που κάνουμε ήδη, να εμβολιαζόμαστε και με την ενισχυτική δόση».

«Βλέπω τη νέα κανονικότητα ως εξής: Όλοι να έχουν εμβολιαστεί και με την ενισχυτική δόση, ώστε να μειώσουμε τον αριθμό των ανθρώπων που δεν είναι προστατευμένοι, και να σταματήσει η διασπορά του ιού. Όσοι έχουν εμβολιαστεί μπορούν να χαρούν τα Χριστούγεννα με μεγαλύτερη ασφάλεια από ό,τι πέρυσι».

Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ έχουν εμβολιαστεί το 59% των πολιτών, εκ των οποίων το 21% έχει λάβει και την ενισχυτική δόση. Στη χώρα έχουν πεθάνει περίπου 777.000 εξαιτίας της Covid-19.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις