Κορονοϊός Βρετανία: Η Βρετανία ξεκινά την επόμενη εβδομάδα τη χορήγηση του χαπιού της Merck κατά του κορονοϊού σε συγκεκριμένο αριθμό ευάλωτων πολιτών που ασθενούν από κορονοϊό.

Πρόκειται για το χάπι molnupiravir που θα λάβουν περίπου 5.000 ασθενείς στο σπίτι τους, έτσι ώστε να επιτευχθεί και η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Το χάπι αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, μειώνει κατά 70% τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης.

Δικαιούχοι του χαπιού είναι όσοι είναι άνω των 50 ετών, βρίσκονται σε κατηγορία υψηλού κινδύνου και διαγνωστούν θετικοί στον Covid-19. «Με αυτήν τη δοκιμή εξετάζουμε εάν οι νέες, πολλά υποσχόμενες θεραπευτικές αγωγές, που βοηθούν στην ταχύτερη ανάρρωση, θα μειώσουν την ανάγκη για νοσηλεία» επισήμανε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Ιατρικής της Οξφόρδης και επικεφαλής της πρωτοβουλίας, Κρις Μπάτλερ.

Για ένα ιστορικής σημασίας βήμα μίλησε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Σατζίντ Χαβίντ, ο οποίος αναφέρθηκε σε μια «νέα εποχή, κατά την οποία μπορεί να καλυφθεί οποιαδήποτε φάση μόλυνσης από τον φονικό ιό».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις