Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ προειδοποιεί ότι η πεποίθηση πώς η παραλλαγή Όμικρον είναι το τέλος της πανδημίας «είναι αφελής». Σε συνέντευξή του στην «Welt am Sonntag» τονίζει πώς οτι «μια λοίμωξη από την Όμικρον δεν μας δίνει απαραίτητα ανοσία από μια επόμενη παραλλαγή του ιού».

Ο Λάουτερμπαχ αναμένει αξιοσημείωτα αποτελέσματα στην καταπολέμηση της πανδημίας του μέσω της εισαγωγής μιας γενικής απαίτησης εμβολιασμού, εκφράζοντας την υποστήριξή του σε ένα τέτοιο μέτρο. «Πρέπει να αποδεχτούμε όμως ότι ακόμα και έτσι, δεν θα καταφέρουμε ποτέ να εμβολιάσουμε όλους», είπε ο Λάουτερμπαχ στην «Welt am Sonntag». «Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχει μια μεγάλη ομάδα μη εμβολιασμένων ανθρώπων που μπορούμε να παρακινήσουμε να εμβολιαστούν με υποχρεωτικό εμβολιασμό», πρόσθεσε.

Ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός τόνισε πώς ελπίζει ότι η κοινωνία θα προστατεύεται σχετικά καλά από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. «Δεν πρέπει πλέον να βρισκόμαστε σε μια κατάσταση στην οποία το καλοκαίρι θα είναι απατηλά καλό, αλλά νέες παραλλαγές θα μας εκπλήσσουν το φθινόπωρο – και αυτό γιατί δεν θα έχει εμβολιαστεί η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού. Γιατί τότε όλα θα ξεκινούσαν από την αρχή».

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας σημειώνει ότι «αν αντιμετωπίσουμε μια παραλλαγή που είναι τόσο μεταδοτική όσο η Όμικρον, αλλά σημαντικά πιο θανατηφόρα, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε και να κατασκευάσουμε ένα νέο εμβόλιο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», είπε.

Γι’ αυτό η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προετοιμάζεται γι’ αυτό με μεγάλη πίεση. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία δημιουργίας μιας δομής γι’ αυτό. Χρειαζόμαστε μια μόνιμη υποδομή. «Ο πληθυσμός πρέπει να μπορεί να εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατό ανά πάσα στιγμή», υπογράμμισε ο Λάουτερμπαχ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις