Σήμερα Πέμπτη από τις 10.30 το πρωί, μέχρι και τις 18.00 το απόγευμα, η σορός του Νταβίντ Σασόλι πρόκειται να εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, στην αίθουσα «Ντέλλα Προτομοτέκα» του δημαρχιακού μεγάρου της Ρώμης.

David Sasoli Funeral

Η κηδεία του Ιταλού δημοσιογράφου και πολιτικού, θα γίνει την Παρασκευή με δημόσια δαπάνη, όπου θα είναι παρόντες, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαλ Μισέλ, Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και αξιωματούχοι.

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, αποφάσισε να γίνει η κηδεία δημοσία δαπάνη ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης της σημαντικής προσφοράς του Σασόλι, τόσο στον χώρο της δημοσιογραφίας, όσο και της πολιτικής.

Ο Νταβίντ Σασόλι, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 65 ετών τα ξημερώματα της 11ης Ιανουαρίου, «κρατούσε» από το 2019 την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αξίωμα που κατέλαβε μάλλον προς έκπληξη πολλών ο πρώην δημοσιογράφος και παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της Rai, ο οποίος κατήλθε την πολιτική δέκα χρόνια νωρίτερα με τα χρώματα της ιταλικής κεντροαριστεράς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις