Σερβία: Σύμφωνα με τις πληροφορίες η απόπειρα δολοφονίας του Βούτσιτς είχε προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο.

Όπως δήλωσε η Πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς σε τηλεοπτική της συνέντευξη στην τηλεόραση «Prva», «Μια χώρα μέλος της ΕΕ μας ενημέρωσε στις 14 Ιανουαρίου για σχέδιο δολοφονίας του Προέδρου της Σερβίας».

«Μια χώρα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μας ενημέρωσε στις 14 Ιανουαρίου για σχέδιο δολοφονίας του προέδρου της Σερβίας. Η απόπειρα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο. Επρόκειτο για μια σοβαρή απειλή, όλες οι λεπτομέρειες υποβλήθηκαν γραπτώς στο σερβικό υπουργείο Εσωτερικών, μέσω της Europol», δήλωσε η Μπρνάμπιτς προσθέτοντας ότι «η ασφάλεια του προέδρου έχει ενισχυθεί».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούλιν, δήλωσε την Παρασκευή ότι η χώρα του ενημερώθηκε «για την ύπαρξη οργανωμένης εγκληματικής ομάδας που έχει ως στόχο να οργανώσει απόπειρα κατά της ζωής του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς».

Σύμφωνα με τον Βούλιν, η ομάδα καθοδηγείται από το εγκληματικό αφεντικό Ραντόιε Ζβίτσερ, ο οποίος είναι επικεφαλής της λεγόμενης “φατρίας Καβάσκι”, μιας εγκληματικής ομάδας με έδρα το Μαυροβούνιο.

Μια άλλη απόπειρα κατά της ζωής του Βούτσιτς είχε κάνει γνωστή ο Βούλιν στις αρχές του 2020. Ο Σέρβος Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς με ανάρτηση του στο λογαριασμό του στο Instagram έστειλε το δικό του μήνυμα. «Καμιά υποχώρηση!!! Θα τους κινήσουμε όλους».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις