Η δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα, δείχνει ότι οι θετικές απόψεις για τον Γάλλο πρόεδρο μειώθηκαν κατά τέσσερις μονάδες σε ένα μήνα, στο 37%. Την ίδια στιγμή, το 60% των Γάλλων δηλώνουν δυσαρεστημένοι με την πολιτική του προέδρου, με τον βαθμό αντιπάθειας να αυξάνεται κατά πέντε μονάδες.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο, αυτή η έρευνα σηματοδοτεί «ένα σημείο καμπής» τον τελευταίο χρόνο της πενταετούς θητείας του Εμανουέλ Μακρόν. «Από τον Μάρτιο του 2021, η προεδρική βαθμολογία παρέμεινε εξαιρετικά σταθερή, λόγω της διαχείρισης του Covid», αποκρυπτογραφεί ο Φρεντερίκ Νταμπί, γενικός διευθυντής του Ifop, στην κυριακάτικη εφημερίδα. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης σηματοδοτούν τη μεγαλύτερη πτώση της δημοτικότητας του Μακρόν από τον περασμένο Μάρτιο.

Μεταξύ των λόγων της αυξημένης απογοήτευσης, οι ερωτηθέντες επισημαίνουν την επίθεση του Εμανουέλ Μακρόν στους μη εμβολιασμένους.

Συνολικά, η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την εκτελεστική εξουσία αμφισβητείται από τους Γάλλους, τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Η JDD τονίζει πάντως ότι η απόρριψη ορισμένων Γάλλων προς τον απερχόμενο πρόεδρο δεν είναι τόσο έντονη όσο αυτή προς τους προκατόχους του στα Ηλύσια. Την ίδια περίοδο, ο Φρανσουά Ολάντ είχε χαμηλή δημοτικότητα με 20% ευνοϊκές απόψεις και ο Νικολά Σαρκοζί ήταν στο 32%.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις