Μαρόκο 5χρονος: Όλο το Μαρόκο πενθεί το μικρό αγόρι, που έπεσε σε άνυδρο πηγάδι βάθους 32 μέτρων την περασμένη Τρίτη.

Τα χειροκροτήματα τη στιγμή του απεγκλωβισμού του, διαδέχθηκε ο θρήνος, μόλις όλοι συνειδητοποίησαν ότι το παιδί δεν ήταν ζωντανό. Η κηδεία του αγοριού θα γίνει σήμερα Δευτέρα 07/02 το απόγευμα, στο παλιό κοιμητήριο Ντουάρ Ζαουίγια, που απέχει έξι χιλιόμετρα από το χωριό του, το Ιγράν, στο βόρειο Μαρόκο.

Το ιστορικό

Την περασμένη Τρίτη 01/02, το παιδί έπεσε σε ένα στενό άνυδρο πηγάδι βάθους 32 μέτρων και αμέσως προκλήθηκε ένα κύμα μηνυμάτων συμπαράστασης στο διαδίκτυο. Ο πατέρας του Ραγιάν επισκεύαζε το πηγάδι και κάποια στιγμή ο μικρός διέφυγε της προσοχής των γονιών του και γλίστρησε στη βαθιά τρύπα.

Τη νύχτα του Σαββάτου το συγκεντρωμένο πλήθος γύρω από την τρύπα που είχαν ανοίξει με εκσκαφείς οι διασώστες δίπλα στο πηγάδι ξέσπασε σε πανηγυρισμούς όταν ανασύρθηκε ο μικρός, αλλά πολύ γρήγορα τα γέλια έγιναν δάκρυα όταν αποκαλύφθηκε ότι το παιδί ήταν νεκρό. Το πτώμα του συνόδευσαν οι γονείς του στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Ραμπάτ πιθανόν για τη διενέργεια νεκροτομής.

Ο απεγκλωβισμός

Η πενθήμερη επιχείρηση απεγκλωβισμού του ήταν εξαιρετικά δύσκολη και τα σωστικά συνεργεία κατέβαλαν τιτάνια προσπάθεια. Αρχικά από το στενό άνοιγμα του πηγαδιού κατέβασαν κάμερα για να παρακολουθούν το παιδί και το εφοδίασαν με νερό και τρόφιμα.

Παράλληλα άνοιξαν οριζόντια σήραγγα μέχρι το σημείο που βρίσκονταν ο μικρός, μια εξαιρετικά πολύπλοκη επιχείρηση, γιατί υπήρχε κίνδυνος να πέσουν πέτρες πάνω στον μικρό. Οι εικόνες διάσωσης έκαναν τον γύρο του κόσμου. Από την Ευρώπη και την Αφρική μέχρι την Ασία και την Αμερική. Στο χώρο δίπλα από το πηγάδι μαζεύτηκαν δεκάδες Μαροκινοί. Με προσευχές και παροτρύνσεις προσπαθούσαν να δώσουν κουράγιο στους διασώστες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις