Περισσότεροι από 125 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες σε έναν ουρανοξύστη στο Λονδίνο, κοντά στο Σίτι, ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης.

Το πολυώροφο κτίριο, που στεγάζει διαμερίσματα και γραφεί, εκκενώθηκε. Οι φλόγες είναι ορατές από τον δρόμο και πυκνός καπνός υψώνεται στον ουρανό.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σαντίκ Καν, έχουν κινητοποιηθεί 20 πυροσβεστικά οχήματα για να κατασβήσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον 17ο όροφο.

Ο Καν ζήτησε από τους Λονδρέζους να αποφεύγουν την περιοχή και τους γύρω δρόμους, που έχουν αποκλειστεί για την κυκλοφορία.

Ένας περαστικός, σύμφωνα με τη DailyMail δημοσίευσε βίντεο από τη φωτιά στο Twitter και ισχυρίστηκε ότι «γυάλινες πλάκες έπεφταν στο έδαφος». Έγραψε: «Τεράστια φωτιά στο Aldgate. Τεράστια γυάλινα πάνελ πέφτουν εκατοντάδες μέτρα στο έδαφος, απαίσια σκηνικά». Οι πυροσβέστες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει τα αίτια της πυρκαγιάς αλλά έχουν κινητοποιήσει κλιμάκιο 64 μέτρων στο σημείο του συμβάντος.

Η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου βρίσκεται επίσης στο σημείο και δημοσίευσε στο Twitter: «Απαντάμε σε μια πυρκαγιά στην Whitechapel High Street με τους συναδέλφους μας στην υπηρεσία έκτακτης ανάγκης.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή, προσπαθήστε να μείνετε σε εσωτερικούς χώρους και να κρατάτε τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστά. Ακολουθούν περισσότερες ενημερώσεις».

Ο μάρτυρας Owen Willis είπε στη The Mirror: «Από την ανατολική όψη, στην Commercial Road, μπορούμε να δούμε μια σειρά από παράθυρα με φωτιά να καίει ακόμα στις οροφές. «Φυσάει πολύ, οπότε φαίνεται ότι ο καπνός και οι φλόγες πνέουν παντού».

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην ίδια πλατφόρμα διακρίνονται φλόγες και καπνός να υψώνονται από το πολυώροφο κτίριο

Εκτός αέρα το Sky Sports

Το Sky News επηρεάστηκε επίσης, καθώς το SSN έγραψε στο Twitter: «Ζητούμε συγγνώμη για την προσωρινή απώλεια φωτογραφιών στο SSN, η εκπομπή μας έχει διακοπεί από συναγερμό πυρκαγιάς στα Sky Studios».

Στη συνέχεια, η εκπομπή έδειξε μια σειρά από συνεντεύξεις με παίκτες της Λιντς πριν ο παρουσιαστής Μάικ Γουέντερμπερν εξηγήσει την απουσία. Ο Wedderburn είπε: «Γεια σε όλους, συγγνώμη για την απώλεια της μετάδοσης.

“Είχαμε συναγερμό πυρκαγιάς, όλοι ξεχωρίζουμε στο κρύο και κάνει πολύ κρύο! Αλλά ευτυχώς επιστρέψαμε, όλα καλά.”

Τον Ιούνιο του 2017, στην πυρκαγιά που ξέσπασε στον πύργο Γκρένφελ, στο δυτικό Λοδνίνο, σκοτώθηκαν 71 άνθρωποι. Το κτίριο των 24 ορόφων κάηκε σαν λαμπάδα, αφού η φωτιά που ξεκίνησε από έναν ελαττωματικό καταψύκτη επεκτάθηκε πολύ γρήγορα εξαιτίας του μονωτικού υλικού που είχε τοποθετηθεί στην πρόσοψή του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις