Σεργκέι Λαβρόφ: Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 15 Μαρτίου, ότι έλαβε από την Ουάσινγκτον τις εγγυήσεις που ζητούσε ότι οι κυρώσεις εναντίον της για την εισβολή της στην Ουκρανία δεν θα επηρεάσουν τη συνεργασία της με την Τεχεράνη και πλέον φαίνεται ότι ήρθη ένα εμπόδιο για την αναβίωση της συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

«Λάβαμε γραπτές εγγυήσεις», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Ιρανό ομόλογό του Χοσεΐν Αμπιραμπντολαχιάν μετά τη συνάντησή τους στη Μόσχα.

Οι εγγυήσεις «περιλαμβάνονται στις συμφωνίες αναβίωσης του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (ΚΟΣΔ) για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Παράλληλα ο Ρώσος υπουργός απέρριψε τις κατηγορίες ότι η Μόσχα εμποδίζει τις προσπάθειες αναβίωσης της συμφωνίας του 2015 και τόνισε ότι η χώρα του επιθυμεί να επανέλθει σε ισχύ η συμφωνία το συντομότερο δυνατό.

Από την πλευρά του ο Αμιραμπντολαχιάν επεσήμανε ότι τίποτα δεν μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις συνομιλίες που διεξάγονται στη Βιέννη εδώ και 11 μήνες, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των διαπραγματεύσεων αυτών και του πολέμου στην Ουκρανία.

«Η διακοπή των συνομιλιών μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την επίλυση ζητημάτων και την επιστροφή όλων των πλευρών στις δεσμεύσεις τους βάσει της συμφωνίας», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι κάλεσε τον Λαβρόφ να επισκεφθεί σύντομα το Ιράν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις