Ακάρ Αιγαίο: Θετική και αποτελεσματική χαρακτήρισε τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο Ακάρ, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, δήλωσε για ακόμα μια φορά πως η Άγκυρα επιθυμεί να γίνει «δίκαιη μοιρασιά του πλούτου του Αιγαίου». Αναφερόμενος μάλιστα στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, δήλωσε: «Εκφράσαμε την επιθυμία μας να ζήσουμε ειρηνικά ως δύο χώρες. Επαναλάβαμε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες και ρητορική που αυξάνουν την ένταση».

«Αναμένουμε παρόμοια συμπεριφορά από την Ελλάδα. Θέλουμε ειρήνη, ηρεμία και σταθερότητα. Αναμένουμε από την άλλη πλευρά να ακολουθήσει μια πιο εποικοδομητική πορεία το επόμενο διάστημα. Θέλαμε να μιλήσουν οι ειδικοί επειδή υπάρχουν θέματα βάθους» σημείωσε επίσης.

«Οι ειδικοί πήγαν στην Ελλάδα, στη συνέχεια η αποστολή ήλθε στην Τουρκία και μετά πήγε στην Ελλάδα. Μετέφερα στον υπουργό ότι τους περιμένουμε τώρα στην Τουρκία. Ήρθε στην Τουρκία ο Έλληνας πρωθυπουργός. Φυσικά, είπαμε ότι εδώ δεν πρέπει να συζητείται μόνο η άμυνα και η ασφάλεια. Για τις δύο χώρες μας υπάρχει το Αιγαίο και το ιστορικό υπόβαθρο. Αναμένουμε θετικές εξελίξεις με τη γειτονική Ελλάδα» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις