Ένα άκρως συγκλονιστικό βίντεο έδειξε σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στο βίντεο παρουσιάστηκε με κάθε λεπτομέρεια η ρωσική βαρβαρότητα, αποτυπωμένη σε νεκρά σώματα πολιτών, πεταμένα στους δρόμους των χτυπημένων πόλεων της Ουκρανίας. Μερικά λεπτά πριν δείξει το βίντεο αυτό, ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, περιέγραψε εκτενώς τις φρικαλεότητες στις οποίες έχει προχωρήσει ο ρωσικός στρατός.

Κατά τον Ουκρανό πρόεδρο, οι ρωσικές δυνάμεις βιάζουν γυναίκες μπροστά στα παιδιά τους, εκτελούν αμάχους με σφαίρες στο κεφάλι, βγάζουν τις γλώσσες από τα στόματά τους, τους βασανίζουν για ευχαρίστηση. Ο Ζελένσκι παραλλήλισε τις πράξεις αυτές της Ρωσίας με τις ενέργειες τρομοκρατικών οργανώσεων όπως ο ISIS, αναφέροντας πως η μόνη τους διαφορά είναι ότι οι θηριωδίες στην Ουκρανία γίνονται από μια χώρα-μέλος του Συμβουλίου του ΟΗΕ,

Αυτές οι εικόνες είναι «φοβερές», είπε η πρέσβειρα της Βρετανίας Μπάρμπαρα Γούντγουορντ, δηλώνοντας «σκανδαλισμένη» από τα πλάνα που έδειχναν πτώματα ή μέλη των θυμάτων.

Στο σύντομο βίντεο εικονίζονταν απανθρακωμένα και ακρωτηριασμένα πτώματα, ακόμη και παιδιών, από το Ιρπίν, την Ντιμέρκα, τη Μαριούπολη και την Μπούκα.

Αναλάβετε δράση, ή κλείστε

Στην ομιλία του ο Ζελένσκι ζήτησε από τον ΟΗΕ να αναλάβει «αμέσως» δράση για αυτά τα «εγκλήματα πολέμου» που, όπως είπε, διέπραξαν οι Ρώσοι στη χώρα του. Διαφορετικά τα Ηνωμένα Έθνη θα έπρεπε «απλώς να κλείσουν», πρόσθεσε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε επίσης να αποπεμφθεί η Ρωσία από το Συμβούλιο Ασφαλείας, του οποίου είναι ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη, καθώς και να μεταρρυθμιστεί το σύστημα του Οργανισμού ώστε «το δικαίωμα στο βέτο να μην σημαίνει δικαίωμα στον θάνατο».

«Έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος που μετατρέπει το βέτο του στο Συμβούλιο Ασφαλείας σε δικαίωμα να (προκαλεί) τον θάνατο (…) Η Ρωσία θέλει να μετατρέψει την Ουκρανία σε σιωπηλούς σκλάβους», τόνισε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις