Ο Αυστριακός καγκελάριος, Καρλ Νεχάμερ, είχε «ευθείες, ανοιχτές και σκληρές» συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, σήμερα στη Μόσχα.

Σε μια δήλωση, ο Νεχάμερ –ο πρώτος ηγέτης της ΕΕ που συναντήθηκε με τον Πούτιν από τότε που διέταξε τα στρατεύματά του να εισβάλουν στην Ουκρανία– ανέφερε:«Δεν πρόκειται για φιλική συνάντηση».

Ο Νεχάμερ είπε ότι το πιο σημαντικό μήνυμά του προς τον Ρώσο ηγέτη ήταν ότι ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει γιατί «σε έναν πόλεμο υπάρχουν μόνο χαμένοι και από τις δύο πλευρές».

Ένας εκπρόσωπος του Νεχάμερ είπε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην επίσημη κατοικία του Πούτιν στο Novo-Ogaryovo έξω από τη Μόσχα. Αυστριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι έληξε μετά από περίπου 90 λεπτά.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι ο καγκελάριος θα πει στον Πούτιν ότι «απομονώνει τη Ρωσία, ότι θα χάσει ηθικά αυτόν τον πόλεμο και ότι κάνει ό,τι λάθος μπορεί να γίνει».

Ο Σάλενμπεργκ πρόσθεσε ότι το ταξίδι είχε ως στόχο να ζητήσει τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για να ανακουφίσει την «κόλαση» που είχε προκαλέσει η εισβολή στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις