Παραμένουμε ανένδοτοι στη στήριξη της Ουκρανίας, απάντησε η Βρετανία στην ανακοίνωση της Ρωσίας ότι απαγορεύει στον Μπόρις Τζόνσον την είσοδο στη χώρα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, της υπουργού Εξωτερικών Λιζ Τρας, του υπουργού Άμυνας Μπεν Γουάλας και άλλων δέκα μελών της βρετανικής κυβέρνησης και πολιτικών.

Το μέτρο ελήφθη “υπό το φως των χωρίς προηγούμενο εχθρικών ενεργειών της βρετανικής κυβέρνησης, ιδιαίτερα της επιβολής κυρώσεων εναντίον υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματούχων”, ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου, όπου προστίθεται ότι θα διευρύνει σύντομα τον κατάλογο.

Το Κρεμλίνο έχει χαρακτηρίσει τον Τζόνσον, ο οποίος είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Ουκρανίας, ως “τον πλέον ενεργό συμμετέχοντα στην κούρσα για να γίνει αντιρώσος”.

Πριν από μία εβδομάδα, ο Τζόνσον επισκέφθηκε το Κίεβο όπου εκείνος και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έπλεξαν ο ένας το εγκώμιο του άλλου για τη συνεργασία τους αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, την οποία η Μόσχα αποκαλεί “ειδική επιχείρηση”.

Η απάντηση του Λονδίνου στη Μόσχα

“Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι διεθνείς εταίροι μας στέκονται ενωμένοι καταδικάζοντας τις αξιοκατάκριτες ενέργειες της ρωσικής κυβέρνησης στην Ουκρανία και καλώντας το Κρεμλίνο να σταματήσει τον πόλεμο”, δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης απαντώντας στην απόφαση της Μόσχας να απαγορεύσει την είσοδο στη Ρωσία του Τζόνσον και άλλων Βρετανών πολιτικών.

“Παραμένουμε ανένδοτοι στην υποστήριξή μας για την Ουκρανία”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις