Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κίεβο, την Κυριακή (24/04), ότι οι Αμερικανοί διπλωμάτες θα επιστρέψουν στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης από τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο Άντονι Μπλίνκεν και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, ταξίδεψαν στην ουκρανική πρωτεύουσα, όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα, τον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας Ολέξι Ρεζνίκοφ και τον υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας Ντένις Μοναστρύσκι στο πλαίσιο μιας εκτεταμένης συνάντησης, που διήρκεσε για περίπου μιάμιση ώρα, όπως δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Μάλιστα, οι δύο Αμερικανοί υπουργοί είναι οι ανώτεροι αξιωματούχοι, που έχουν ταξιδέψει από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία από τότε που άρχισε η ρωσική εισβολή, δηλαδή από τα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του CNN.

Νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία και βοήθεια 713 εκατομμυρίων δολαρίων
Ο Άντονι Μπλίνκεν μετέφερε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα διορίσει την Μπρίτζετ Μπρινκ ως πρέσβη των ΗΠΑ στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Μπρίτζετ Μπρινκ και ο Λόιντ Όστιν συζήτησαν την πρόθεση της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν να παράσχει 713 εκατομμύρια δολάρια ως πρόσθετη εξωτερική στρατιωτική χρηματοδότηση για να βοηθήσει την Ουκρανία να μεταβεί σε συστήματα ικανά για το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αλλά και έναν ανώτερο αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας.

Επίσης, τόσο ο Λόιντ Όστιν όσο και η Μπρίτζετ Μπρινκ συζήτησαντις παραδόσεις της πρόσφατης στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, καθώς και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις