Μεξικό: Επιβατικό αεροσκάφος διέκοψε απότομα την τελική φάση της καθόδου του καθώς άλλο αεροπλάνο τροχοδρομούσε στον διάδρομο του αεροδρομίου της πρωτεύουσας του Μεξικού.

Η στιγμή καταγράφηκε σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media και το symb;an επιβεβαίωσε και η αεροπορική εταιρεία στην οποία ανήκει το αεροπλάνο. Ο διευθυντής των υπηρεσίας ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας μετά το συμβάν, υπέβαλε την παραίτησή του

«Πρόκειται για συμβάν που δεν μπορούμε να επιτρέψουμε (…). Είναι πολύ ανησυχητικό γεγονός και πρέπει να το μελετήσουμε» δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών, Ροχέλιο Χιμένες Πονς, στο τηλεοπτικό δίκτυο Milenio, ανακοινώνοντας ότι ο διευθυντής των υπηρεσίας ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ο Βίκτορ Ερνάντες Σαντοβάλ, υπέβαλε την παραίτησή του.

Στο βίντεο εικονίζεται το επιβατικό αεροσκάφος το οποίο λίγο πριν προσγειωθεί, ξαναπαίρνει απότομα ύψος, ενώ άλλο αεροσκάφος –της ίδιας εταιρείας– συνεχίζει την τροχοδρόμησή του.

«Χάρη στην εκπαίδευση των πιλότων μας κανένας επιβάτης και κανένα μέλος πληρώματος δεν κινδύνευσε λόγω του προβλήματος που αναφέρθηκε στο AICM (σ.σ. το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας) το βράδυ της 7ης Μαΐου» ανέφερε μέσω Twitter ο Ενρίκε Μπελτρανένα, ο διευθύνων σύμβουλος της Volaris, της εταιρείας στην οποία ανήκαν και τα δύο αεροσκάφη που ενεπλάκησαν.

Το συμβάν σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Μπενίτο Χουάρες, το πιο πολυσύχναστο της Λατινικής Αμερικής, που εξυπηρέτησε 36 εκατομμύρια επιβάτες το 2021.

Ο Βίκτορ Ερνάντες Σαντοβάλ είχε επιφορτιστεί με το καθήκον να ανακατανεμηθεί ο εναέριος χώρος της μεξικανικής πρωτεύουσας, ώστε να επιτραπεί η εκμετάλλευση των δύο αεροδρομίων της πόλης του Μεξικού, παρά τις επικρίσεις ειδικών για τις περιπλοκότητες που ενέχει η αξιοποίηση δύο αεροδρομίων σε μια πόλη πλαισιωμένη από ορεινούς όγκους, σε υψόμετρο που ξεπερνά το 2.200 μέτρα.

Το συμβάν σημειώθηκε δύο 24ωρα αφού η Διεθνής Ομοσπονδία Ενώσεων Πιλότων Γραμμής (IFALPA) αναφέρθηκε, την Πέμπτη, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πληρώματα μετά την αναδιοργάνωση του εναέριου χώρου του Μεξικού για να επιτραπεί η λειτουργία του δεύτερου αεροδρομίου, του Φελίπε Άνχελες.

Λόγω του κορεσμού του αεροδρομίου Μπενίτο Χουάρες, η προηγούμενη μεξικανική κυβέρνηση είχε αποφασίσει να κατασκευαστεί νέο αεροδρόμιο στο Τεξκόκο, προάστιο της πρωτεύουσας.

Όμως ο σημερινός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ακύρωσε το σχέδιο αυτό, προτίμησε να προχωρήσει η μετατροπή πρώην στρατιωτικής βάσης σε πολιτικό αεροδρόμιο, παρά τις σφοδρές επικρίσεις από επενδυτές και πολιτικούς του αντιπάλους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις