Πρόσφυγες Τσελίκ: Για απάνθρωπη συμπεριφορά προς τους πρόσφυγες και μετανάστες κατηγόρησε την Ελλάδα ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ.

«Ενώ ο πρόεδρός μας έκανε έκκληση στην Ευρώπη και στον ΟΗΕ, για να μην πεθαίνουν τα παιδιά στη Μεσόγειο. Υπάρχουν δυο λόγοι του θανάτου των παιδιών στη Μεσόγειο. Ο ένας είναι το καθεστώς Άσαντ που προσπαθεί να τους σκοτώσει μαζί με τις οικογένειες τους. Ο δεύτερος λόγος είναι η Ελλάδα που σουβλίζει τα φουσκωτά τους. Η Ελλάδα που τους ξεγυμνώνει, τους κλέβει τα χρήματα και τους βασανίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Τσελίκ.

Συνάντηση Μπλίνκεν – Τσαβούσογλου

Την ίδια ώρα, συνάντηση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλουτ Τσαβούσογλου με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν, ανακοίνωσε η Άγκυρα.

Παράλληλα, ο Ερντογάν επιμένει στο όραμα της τουρκικής αυτοκρατορίας, κάνοντας λόγο για τα σύνορα της χώρας να επεκτείνονται σε όλη την υφήλιο.

«Άλλα είναι τα σύνορα του κράτους μας, κι εντελώς άλλα είναι τα σύνορα της καρδιάς του λαού μας. Τα σύνορα του κράτους μας εκτείνονται από την Ανατολή στη Δύση, από την Αδριανούπολη στην πόλη του Καρς από τον βορρά στο νότο, από τη Σινώπη μέχρι και το Χατάι. Όμως τα σύνορα της καρδιάς του λαού μας βήμα βήμα φτάνουν από την Ευρώπη μέχρι και στο πιο ακραίο σημείο της Ασίας, όπως από τη Σιβηρία μέχρι και τα βάθη της Αφρικής, ξεπερνούν τους ωκεανούς και φτάνουν μέχρι και την Αμερική», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις