Μπούτσα: Ντοκουμέντα από τη σφαγή της Μπούτσα δημοσιεύουν οι New York Times. Συγκεκριμένα, στα βίντεο που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο εκτελέστηκε μία ομάδα Ουκρανών στις 4 Μαρτίου.

Τα βίντεο προέρχονται από κάμερα ασφαλείας και δείχνουν Ρώσους στρατιώτες να οδηγούν μια ομάδα Ουκρανών αιχμαλώτων προς μία αυλή, όπου λίγες στιγμές αργότερα θα εκτελούνταν.

Το συγκεκριμένο υλικό, μαζί με πλάνα που τράβηξε ένας γείτονας, αποτελούν σύμφωνα με τους NYT, τις πιο ξεκάθαρες αποδείξεις που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής ότι οι άντρες αυτοί είχαν τεθεί υπό κράτηση από τους Ρώσους προτού εκτελεστούν.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, μερικοί από τους αιχμαλώτους περπατούν σκυφτοί διασχίζοντας το δρόμο, κρατώντας τη ζώνη του ατόμου που βρίσκεται μπροστά τους. Άλλοι έχουν τα χέρια υψωμένα. «Προχωράτε δεξιά» τους φωνάζει ένας στρατιώτης, βρίζοντάς τους.

Σε άλλο βίντεο από drone – που τραβήχτηκε μια μέρα αργότερα, στις 5 Μαρτίου – δείχνει πτώματα να κείτονται στο έδαφος κοντά σε ένα κτίριο γραφείων στην οδό Γιαμπλόνσκαγια 144 και δύο Ρώσοι στρατιώτες να στέκονται φρουροί δίπλα τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις