Σε ηλικία 81 ετών, ο Στάνλεϊ Τζόνσον, πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, έγινε Γάλλος υπήκοος. Το Δεκέμβριο του 2020 είχε δηλώσει ότι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για να λάβει γαλλικό διαβατήριο προκειμένου να διατηρήσει τις σχέσεις του με την Ε.Ε μετά το Βrexit.

Αν και ήταν ένθερμος υποστηρικτής της παραμονής της Βρετανίας στην «ευρωπαϊκή οικογένεια», τώρα δηλώνει ότι «το Brexit πιθανόν ήταν μία καλή ιδέα», όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». Υπέβαλε τη σχετική αίτηση στο γαλλικό προξενείο στο Λονδίνο τον περασμένο Νοέμβριο και η διαδικασία ολοκληρώθηκε καθώς παρήλθε η εξάμηνη προθεσμία που είχε στη διάθεσή του το γαλλικό υπουργείο Δικαιοσύνης για να πει «όχι» στην αίτησή του.

Έχει δεσμούς με τη Γαλλία λόγω της μητέρας του

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον γεννήθηκε στην Κορνουάλη και οι δεσμοί με τη Γαλλία προέρχονται μέσω της Γαλλίδας μητέρας του.

Μιλάει άπταιστα τη γλώσσα και προηγουμένως είχε ισχυριστεί ότι η αίτησή του για τη γαλλική υπηκοότητα ήταν απλώς «ένα ζήτημα να αποκτήσω αυτό που ήδη έχω».

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον, πρώην μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ψήφισε υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ στο δημοψήφισμα του 2016, είχε υποστηρίξει στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό «RTL» ότι επιθυμεί να γίνει Γάλλος πολίτης διότι οι οικογένειά του έχει στενούς δεσμούς με τη χώρα.

«Αν το καταλαβαίνω σωστά, είμαι Γάλλος. Η μητέρα μου γεννήθηκε στη Γαλλία, η μητέρα της ήταν Γαλλίδα, όπως και ο παππούς της. Οπότε απλώς ζητώ αυτό που ήδη έχω. Και αυτό με κάνει χαρούμενο», είχε πει στα γαλλικά προσθέτοντας:

«Θα είμαι πάντα Ευρωπαίος, αυτό είναι βέβαιο. Δεν μπορεί κάποιος να πει στους Βρετανούς: δεν είστε Ευρωπαίοι. Είναι σημαντικό να έχουμε δεσμούς με την ΕΕ».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις