Στην αντεπίθεση περνά ο Έλον Μασκ μετά τις πληροφορίες ότι παρενόχλησε σεξουαλικά αεροσυνοδό σε ιδιωτικό αεροπλάνο. Ο δισεκατομμυριούχος κατέφυγε στο… Twitter για να καταγγείλει ως «παντελώς αναληθείς» τους ισχυρισμούς.

Νωρίτερα, δημοσίευμα στον ιστότοπο Business Insider ανέφερε ότι το 2016 ο Έλον Μασκ παρενόχλησε σεξουαλικά μία αεροσυνοδό σε ιδιωτικό αεριωθούμενο. Μάλιστα, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος είχε αναφέρει ότι η εταιρεία SpaceX του Μασκ πλήρωσε 250.000 δολάρια το 2018 για να διευθετήσει μία κατηγορία για σεξουαλική παρενόχληση από μία αεροσυνοδό ιδιωτικού αεριωθουμένου, η οποία δεν κατονομάζεται.

Η συγκεκριμένη αεροσυνοδός είχε κατηγορήσει τον δισεκατομμυριούχο ότι, ενώ του έκανε μασάζ σε μία ιδιωτική πτήση προς το Λονδίνο, εκείνος της έδειξε τα γεννητικά του όργανα, άγγιξε τους μηρούς της χωρίς τη συναίνεσή της και της ζήτησε να κάνει μία σεξουαλική πράξη.

Το άρθρο επικαλούνταν ένα μη κατονομαζόμενο πρόσωπο που δήλωσε πως είναι φίλη της αεροσυνοδού. Η φίλη αυτή είχε κάνει σχετική δήλωση στο πλαίσιο του ιδιωτικού διακανονισμού του θέματος, σύμφωνα με το άρθρο του Business Insider.

Έλον Μασκ: Πυρ και μανία με την «ψεύτρα»

«Προκαλώ αυτή την ψεύτρα που ισχυρίζεται ότι η φίλη της με είδε εκτεθειμένο – περίγραψε μόνο ένα πράγμα, οτιδήποτε (ουλές, τατουάζ,…) που να μην είναι γνωστό στο κοινό. Δεν θα μπορέσει να το κάνει, επειδή δεν συνέβη ποτέ», έγραψε ο Μασκ στο Twitter.

Το Reuters σημειώνει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει το δημοσίευμα του Business Insider, επειδή ο Μασκ και η SpaceX δεν απάντησαν σε αιτήματα του ειδησεογραφικού πρακτορείου για σχολιασμό του θέματος ή των μηνυμάτων του κροίσου στο Twitter.

Η φίλη της αεροσυνοδού είπε επίσης στο Business Insider ότι ο Μασκ προσφέρθηκε να αγοράσει στη φίλη της ένα άλογο, αν «έκανε περισσότερα» από ένα μασάζ στη διάρκεια της πτήσης.

Η αεροσυνοδός θεωρεί πως η άρνησή της να δεχθεί την πρόταση του Μασκ έβλαψε τις πιθανότητές της να εργαστεί στη SpaceX και την έκανε να προσλάβει το 2018 ένα δικηγόρο, σύμφωνα με το Business Insider.

Η εταιρεία προχώρησε σε εξωδικαστικό διακανονισμό που περιέλαβε μια συμφωνία αποσιώπησης η οποία εμπόδισε την αεροσυνοδό να μιλήσει γι’ αυτή, σύμφωνα με τον Business Insider. Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος δεν κατονόμασε τη φίλη της αεροσυνοδού.

Έλον Μασκ: Πολιτικά κίνητρα πίσω από την κατηγορία σεξουαλικής παρενόχλησης

Ο Μασκ, ο οποίος είναι και διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc και προσπαθεί να αγοράσει την Twitter Inc, δήλωσε πως θα ψηφίσει τους Ρεπουμπλικάνους αντί των Δημοκρατικών και προέβλεψε ότι θα ακολουθήσει «μια εκστρατεία σε βάρος μου με βρώμικα κόλπα».

Στο άρθρο στον Business Insider, ο Μασκ φέρεται να δήλωσε πως η ιστορία της αεροσυνοδού είναι «πλήγμα (σε βάρος του) με πολιτικά κίνητρα» και πως «υπάρχουν πολλά περισσότερα σ’ αυτή την ιστορία».

Χθες, Πέμπτη (19.05.2022), το βράδυ, ο Μασκ έγραψε στο Twitter:

«Θα πρέπει να δει κανείς τις επιθέσεις εναντίον μου μέσα από πολιτικό πρίσμα – αυτό είναι το σύνηθες (άθλιο) εγχειρίδιό τους – αλλά τίποτε δεν θα με αποτρέψει από τη μάχη για ένα καλό μέλλον και για το δικαίωμά σας στην ελευθερία του λόγου». Στο αρχικό μήνυμα δεν ανέφερε συγκεκριμένα τις κατηγορίες που περιέχει το άρθρο του Business Insider. «Και, για την ιστορία, αυτές οι εξωφρενικές κατηγορίες είναι παντελώς αναληθείς», πρόσθεσε ο Μασκ σε ένα άλλο μήνυμά του στο Twitter.

Ο ίδιος έγραψε επίσης πως το άρθρο έχει στόχο να παρέμβει στην εξαγορά του Twitter.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει άμεσα με τον Business Insider για σχολιασμό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις