Ήπια αντίδραση επέλεξε ξανά η Κομισιόν μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει μεταξύ άλλων πως ο σεβασμός προς τους γείτονες και οι σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπινάντ σε επικοινωνία με την «Καθημερινή» τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είναι ο ηγέτης μίας κυβέρνησης κράτους-μέλους της Ε.Ε., τον οποίο αναγνωρίζει όλος ο κόσμος».

Η κ. Σπινάντ αναφέρθηκε στα συμπεράσματα των Συνόδων Κορυφής του Μαρτίου και του Ιουνίου του 2021, υπενθυμίζοντας ότι «αναμένεται από την Τουρκία να έχει εποικοδομητική εμπλοκή με την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της και να κάνει βήματα αποκλιμάκωσης». «Θέλουμε να θυμίσουμε ότι ο σεβασμός προς τους γείτονες και οι σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέληξε.

«Ουδέν σχόλιον» είχε πει νωρίτερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ερωτηθείσα σχετικά.

Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός, η Ντάνα Σπίναντ αρκέστηκε να απαντήσει ότι «σε γενικές γραμμές προωθούμε και ενθαρρύνουμε την καλή συνεργασία μεταξύ ηγετών, ειδικότερα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και ελπίζουμε ότι το θετικό κλίμα θα επανέλθει και θα αντικατοπτριστεί σε δηλώσεις και δράσεις στην περιοχή».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις