Μαριούπολη: Πτώματα και σκουπίδια έχουν συσσωρευθεί στην πόλη, με την επιδημία χολέρας να βρίσκεται προ των πυλών.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, οι Ρώσοι αξιωματούχοι στην κατεχόμενη Μαριούπολη έκλεισαν το νότιο λιμάνι λόγω πιθανής επιδημίας χολέρας, σύμφωνα με ανακοινώσεις από τις ουκρανικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, ο Πέτρο Αντριουστσένκο, σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης, δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ότι η πόλη προετοιμάζεται για μια επιδημία καθώς συσσωρεύονται νεκρά σώματα και σκουπίδια στην πόλη.

«Η λέξη «χολέρα» ακούγεται όλο και περισσότερο στην πόλη μεταξύ των τοπικών αξιωματούχων και των προϊσταμένων τους. Από όσο μπορούμε να δούμε η επιδημία λίγο πολύ έχει ήδη ξεκινήσει», δήλωσε ο Αντριουστσένκο, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Μαριούπολη από τις πρώτες ημέρες του πολέμου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είχαν γίνει μεμονωμένες περιπτώσεις εμφάνισης χολέρας στη Μαριούπολη, όπου το μεγαλύτερο μέρος της υποδομής της πόλης έχει καταστραφεί από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές.

Την ίδια ώρα, η Kyiv Independent αναφέρει ότι το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας προειδοποίησε ότι οι μαζικές ταφές και η κακή πρόσβαση σε καθαρό νερό δημιουργούν κίνδυνο χολέρας στη Μαριούπολη και προσθέτει ότι άρχισαν να αναφέρονται ύποπτα κρούσματα χολέρας από την 1η Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις