«Γκάζι» πάτησε το τελευταίο μισάωρο της συνεδρίασης η Wall Street, με τους δείκτες να διευρύνουν τα ποσοστά των κερδών, τη στιγμή που οι αναλυτές αναμένουν την κρίσιμη ομιλία του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Τζέρομ Πάουελ, για τα επόμενα βήμα της νομισματικής σύσφιγξης στις ΗΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο κατά 324 μονάδες ή 0,98% για να κλείσει στις 33.298 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 ενισχύθηκε 1,42% και τις 4.199 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 1,67% και σκαρφάλωσε στις 12.639 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, μεταξύ άλλων, εκτιμάται ότι θα επαναλάβει τη δέσμευση για περαιτέρω σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής έως ότου ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός (8,5% τον Ιούλιο) τεθεί υπό έλεγχο.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, οι traders σπεύδουν να δώσουν πιθανότητες 60,5% για μια αύξηση των 75 μονάδων βάσης στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου και πιθανότητες 39,5% για μια αύξηση των 50 μονάδων βάσης.

Παράλληλα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τέθηκαν και τα εταιρικά αποτελέσματα, με τη μετοχή της Snowflake να εκτοξεύεται κατά 22,60%, μετά τα ισχυρά κέρδη του β’ τριμήνου. Η μετοχή της Nvidia κατάφερε να αντιστρέψει τις επιδόσεις της, μετά τις απώλειες 4% που σημείωνε ενδοσυνεδριακά, καθώς τα μεγέθη αποδείχθηκαν κατώτερα των προσδοκιών και να κλείσει με άνοδο 3,72%.

Η μετοχή της Salesforce υποχώρησε κατά 3,92%, μετά τις απογοητευτικές προβλέψεις για το 2023.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις