Η απόλυτη στιγμή από την ημέρα που ανακοίνωση τη μερική επιστράτευση μέχρι και σήμερα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η στιγμή που ένα παιδάκι ζητά από το μπαμπά του να γυρίσει πίσω, ενώ εκείνος έχει πάρει το δρόμο για τον πόλεμο.

Χάος επικρατεί στη Ρωσία τις τελευταίες ώρες, με τους πολίτες να τρέπονται σε μαζική φυγή προκειμένου να αποφύγουν την επιστράτευση. Άλλοι πάλι, επιβιβάζονται στα λεωφορεία για Ουκρανία.

Το παραπάνω βίντεο ραγίζει καρδιές, στο οποίο δείχνει μια ομάδα στρατευμένων στην περιοχή Belgorod να οδηγούνται στη στρατιωτική τους θητεία.

Το παιδί του ενός, ακούγεται να κλαίει σπαρακτικά και να φωνάζει: «Μπαμπά, αντίο. Σε παρακαλώ γύρνα πίσω… Μπαμπά;»

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας φέρεται ότι μπορούν να επιστρατεύσουν έως ένα εκατομμύριο προσωπικό για αποστολή στην Ουκρανία, μετά την ανακοίνωση του Πούτιν για μερική επιστράτευση εφέδρων. Αυτό, τουλάχιστον, αναφέρει η ανεξάρτητη εφημερίδα Novaya Gazeta Europe, η οποία κυκλοφορεί στο εξωτερικό και έχει υποκαταστήσει την εφημερίδα Novaya Gazeta – εφημερίδα που έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία της στην Ρωσία.

«Άλλαξαν τον αριθμό αρκετές φορές και τελικά κατέληξαν στο ένα εκατομμύριο», δήλωσε η πηγή της στο Κρεμλίνο, αναφερόμενη στο κείμενο του διατάγματος και τον αριθμό των εφέδρων. Η εφημερίδα επικαλείται ανώνυμη πηγή στην προεδρική διοίκηση, που παραπέμπει στο σημείο 7 του διατάγματος, το οποίο είναι μόνο «για υπηρεσιακή χρήση» και δεν περιλαμβάνεται στο κείμενο του διατάγματος του Ρώσου προέδρου που ανήγγειλε χθες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις