Έκτακτη συνεδρίαση στις 3 Οκτωβρίου θα έχει η Κρατική Δούμα, στην οποία θα γίνει συζήτηση για τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων που πραγματοποιηθήκαν στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας από το ρωσικό στρατό και φιλορώσους αυτονομιστές και πιθανότατα θα αποφασιστεί η ενσωμάτωση του με τη Ρωσία, με την είδηση να γνωστοποιείται μέσω ανακοίνωση του προέδρου της Κρατικής Δούμας, Βιτσισλάβ Βολόντιν, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Σε κάθε περίπτωση, αν δει κανείς αυτή την εξέλιξη με βάση την άποψη του Διεθνούς δικαίου, τότε μπορεί να θεωρηθεί ως προσάρτηση. Η Ουκρανία, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση και αρκετές ακόμη χώρες έχουν δηλώσει ότι δεν θα αναγνωρίσουν την προσάρτηση τους.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 14:00.

Την ίδια στιγμή ο «επικεφαλής» της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ» Λεονίντ Πασέτσνικ απηύθυνε έκκληση στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ζητώντας του να εξετάσει την ενσωμάτωση της (ΛΔΛ) στην Ρωσία όπως γράφει το πρακτορείο Ria Novosti . Σύμφωνα με το RIA Novosti o Πασέτσνικ στην έκκληση του δήλωσε ότι η Ουκρανία «τρομοκρατούσε τους κατοίκους του Ντονμπάς επί οκτώ χρόνια».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ότι μαζί με την Ρωσία θα αποκαταστήσουμε την δικαιοσύνη και οι στρατιωτικοί εγκληματίες θα έχουν μια δίκαιη δίκη» δήλωσε ο ίδιος.

Ο Πασέτσνικ και ο «επικεφαλής» της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Ντενίς Πουσίλιν αναχώρησαν για την Μόσχα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις