Τηλεφωνική επικοινωνία σχετικά με το ζήτημα της Ουκρανίας είχαν το βράδυ της Πέμπτης (29/09) ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Από την πλευρά των τουρκικών κυβερνητικών πηγών αναφέρεται ότι ο Ερντογάν ζήτησε επέκταση της συμφωνίας για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, η οποία λήγει στα τέλη Νοεμβρίου. Στη συζήτηση ανάμεσα στους δύο ισχυρούς άνδρες έγινε αναφορά και στα σχέδια της Μόσχας για την προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών, στις οποίες διεξήχθησαν δημοψηφίσματα, με την τουρκική πλευρά να τονίζει ότι δεν είναι με αυτή την ενέργεια, με τον Ερντογάν να καλεί τον κ. Πούτιν να δώσει μια ευκαιρία στην διπλωματική επίλυση των θεμάτων με παράλληλη μείωση της έντασης.

Από την πλευρά του Κρεμλίνου τονίζεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας κατά την διάρκεια της ίδιας συνομιλίας έθεσε ζήτημα διεθνούς συμφωνίας για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών, στην οποία όμως θα συμπεριλαμβάνεται και η άρση των περιορισμών για τις ρωσικές προμήθειες τροφίμων και λιπασμάτων από τις παγκόσμιες αγορές.

Συζήτηση έγινε και για τις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να κάνει λόγο για δολιοφθορά και «πράξη διεθνούς τρομοκρατίας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις