Σε νέες προκλητικές δηλώσεις τις οποίες συνόδευσε με απειλητικό τόνο προχώρησε την Παρασκευή (30/09) ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου διεκδικώντας εκ νέου την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

«Θα συνεχίσουμε να απαντάμε σε μια γλώσσα που καταλαβαίνει η Ελλάδα η οποία εξοπλίζει τα νησιά» είπε χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και «κάλεσε» την Ελλάδα να… προσέχει! «Θα απαντήσουμε στην Ελλάδα με τον τρόπο που καταλαβαίνει. Πρέπει να προσέχει».

O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρθηκε και στις δύο επιστολές που έστειλε η Άγκυρα στον ΟΗΕ σχετικά με την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών: «Τα αποφασιστικά και σίγουρα βήματά μας έχουν οδηγήσει σε παράνοια την Ελλάδα. Η Ελλάδα έδωσε αδύναμες και πολιτικές απαντήσεις σε αυτές τις επιστολές. Δεν δόθηκε καμία νομική απάντηση. Συντάξαμε και τρίτη επιστολή. Θα δούμε αν η Ελλάδα θα συντάξει ξανά μια επιστολή με τέτοιο δημαγωγικό περιεχόμενο».

Επίθεση στις ΗΠΑ για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

Ο Τσαβούσογλου εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση και στις ΗΠΑ, με αιχμή την απόφαση της Ουάσινγκτον να άρει το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, διαμηνύοντας ότι «όσοι είναι δίπλα στον Έλληνα και τον ελληνοκύπριο, να μην περιμένουν τη φιλία μας».

«Μιλήσαμε με τις ΗΠΑ και τους είπαμε ότι δεν θα πρέπει να είναι παιχνίδι των Ελλήνων» υποστήριξε και συνέχισε λέγοντας:

«Ενημερώσαμε για τα βήματα που θα κάνουμε σχετικά με την Κύπρο. Στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο δεν θα παραχωρήσουμε κανένα δικαίωμά μας σε κανέναν. Όλοι θα πρέπει να το καταλάβουν αυτό. Η Τουρκία είναι ο μόνος πρωταγωνιστής».

Πρόσθεσε, δε, ότι «θα απαντήσουμε με συγκεκριμένα βήματα στην απόφαση αυτή (σ.σ. της άρσης του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο). Αν θέλετε να αποβιβαστείτε σε αυτό το νησί, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις