Η ιταλική Eni ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα παραλάβει φυσικό αέριο από τη ρωσική Gazprom αύριο και ότι η κατάσταση αναμένεται να παραμείνει η ίδια μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Η εταιρεία διευκρινίζει ότι η Gazprom δηλώνει ότι δεν είναι σε θέση να μεταφέρει αέριο προς την Ιταλία μέσω της Αυστρίας.


Για εξηγήσεις κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη το υπουργείο Εξωτερικών

Το θέμα που έχει προκύψει με τη διακοπή φυσικού αερίου στην Ιταλία είχε ως αποτέλεσμα ο Ρώσος πρέσβης στη Ρώμη Σεργκέι Ραζόφ να κληθεί να μεταβεί αύριο, Δευτέρα, στο ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η κυβέρνηση Ντράγκι αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις σχετικά με την ολοένα και αυξανόμενη ένταση, το σαμποτάζ του αγωγού Nord Stream και, συνολικά, για τις πρόσφατες κινήσεις της κυβέρνησης της Μόσχας. «Καλώς έπραξε το υπουργείο Εξωτερικών μας, που κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη. Είμαστε με το ΝΑΤΟ και όταν υπάρχει μια κατάσταση επιφυλακής, λόγω πυρηνικής απειλής, ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στη χώρα μας πρέπει να μας δώσει εξηγήσεις. Και σε ό,τι αφορά την εμπλοκή τους στο σαμποτάζ του Nord Stream», δήλωσε ο Αντόνιο Ταϊάνι, συντονιστής του κόμματος Φόρτσα Ιταλία και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις